- 2019年04月26日14:09 来源：小站教育作者：小站GRE编辑
- 参与（0） 阅读（2126）
Anaerobic glycolysis is a process in which energy is produced, without oxygen, through the breakdown of muscle glycogen into lactic acid and adenosine triphosphate (ATP), the energy provider. The amount of energy that can be produced anaerobically is a function of the amount of glycogen present—in all vertebrates about 0.5 percent of their muscles’ wet weight. Thus the anaerobic energy reserves of a vertebrate are proportional to the size of the animal. If, for example, some predators had attacked a 100-ton dinosaur, normally torpid, the dinosaur would have been able to generate almost instantaneously, via anaerobic glycolysis, the energy of 3,000 humans at maximum oxidative metabolic energy production.
The passage's suggestion that the total anaerobic energy reserves of a vertebrate are proportional to the vertebrate's size is based on which of the following assumption?
A. larger vertebrates conserve more energy than smaller vertebrates
B. larger vertebrates use less oxygen per unit weight than smaller vertebrates
C. the ability of a vertebrate to consume food is a function of its size
D. the amount of muscle tissue in a vertebrate is directly related to its size
E. the size of a vertebrate is proportional to the quantity of energy it can utilize
解析：本文是关于无氧糖酵解产生能量的过程，且提出动物体积越大，所产生的能量储备也就越多。以恐龙为例，说明其遭遇攻击所能产生的能量之巨大。题干中问"the total anaerobic energy reserves of a vertebrate are proportional to the vertebrate's size"这一论点是根据哪一条假定推断出来的，通读选项不难得出E。