网站导航     在线客服  
全部
10大不容错过的GRE热门备考资料
   首页    GRE   备考心经   GRE资料   正文
学生选择在小站备考:30天 467776名,今日申请186人    备考咨询 >>

2018年1月5日GRE阅读机经最新分享 文章篇幅太长看机经就能秒选

2018年01月01日17:13 来源:小站教育作者:小站GRE编辑
参与(2) 阅读(2600)
摘要:GRE阅读中的长篇阅读是许多考生失分问题最严重的的题型,不仅文章本身难度高,而且需要耗费大家大量的时间才能做好。如何才能又快又好地完成长篇阅读的答题?本文将为大家带来秒杀长阅读最好用的2018年1月5日GRE阅读机经。

2018年元旦伊始,考生们就将迎来新年第一场1月5日的GRE考试。元旦过后第一战,小编相信许多同学都是抱着考个开门红的美好愿望的,但能否如愿以偿大家还需要多加努力。考前冲刺看看机经当然也是再好不过的选择。为了帮助大家更顺利地备考1月5日的GRE考试,下面小编就为大家带来小站GRE点题专家组精心整理的最新2018年1月5日GRE机经。下面是GRE阅读预测机经,一起来看!

2018年1月5日GRE机经其他题型预测:作文/短阅读/逻辑/填空单空多空/等价/数学 请走这里

2018年1月5日GRE阅读机经最新分享 文章篇幅太长看机经就能秒选图1

长篇阅读

In 1995 the Galileo spacecraft captured data about Jupiter's atmosphere--namely, the absence of most of the predicted atmospheric water--that challenged prevailing theories about Jupiter's structure. The unexpectedness of this finding fits a larger pattern in which theories about planetary composition and dynamics have failed to predict the realities discovered through space exploration. Instead of "normal planets" whose composition could be predicted by theory, the planets populating our solar system are unique individuals whose chemical and tectonic identities were created through numerous contingent events. One implication of this is that although the universe undoubtedly holds other planetary systems, the duplication of the sequence that produced our solar system and the development of life on Earth is highly unlikely.

Recently planetary scientists have suggested that the external preconditions for the development of Earth's biosphere probably included four paramount contingencies. First, a climate conducive to life on Earth depends upon the extraordinarily narrow orbital parameters that define a continuously habitable zone where water can exist in a liquid state. If Earth's orbit were only 5 percent smaller than it is, temperatures during the early stages of Earth's history would have been high enough to vaporize the oceans. If the Earth-Sun distance were as little as 1 percent larger, run away glaciations on Earth about 2 billion years ago would have caused the oceans to freeze and remain frozen to this day.

Second, Jupiter's enormous mass prevents most Sun-bound comets from penetrating the inner solar system. It has been estimated that without this shield, Earth would have experienced bombardment by comet-sized impactors a thousand times more frequently than has actually been recorded during geological time. Even if Earth's surface were not actually sterilized by this bombardment, it is unlikely that any but the most primitive life-forms could have survived. This suggests that only planetary systems containing both terrestrial planets like Earth and gas giants like Jupiter might be capable of sustaining complex life-forms.

Third, the gravitational shield of the giant outer planets, while highly efficient, must occasionally fail to protect Earth. Paradoxically, while the temperatures required for liquid water exist only in the inner solar system, the key building blocks of life, including water itself, occur primarily beyond the asteroid belt. Thus the evolution of life has depended on a frequency of cometary impacts sufficient to convey water, as well as carbon and nitrogen, from these distant regions of the solar system to Earth while stopping short of an impact magnitude that would destroy the atmosphere and oceans.

Finally, Earth's unique and massive satellite, the Moon, plays a crucial role in stabilizing the obliquity of Earth's rotational axis. This obliquity creates the terrestrial seasonality so important to the evolution and diversity of life. Mars, in contrast, has wildly oscillating tilt and chaotic seasonality, while Venus, rotating slowly backward, has virtually no seasonality at all.

1. The passage is primarily concerned with

A. Enumerating conditions that may have been necessary for a particular development

B. Outlining the conditions under which scientists may be able to predict certain events

C. Explaining how a particular finding affected scientists ' understanding of a phenomenon

D. Suggesting reasons why a particular outcome was more likely to occur than other possible outcomes

E. Assessing the relative significance of factors that contributed to a particular occurrence

答案:C

解析:根据文章第一段内容,可知推出了一个finding,后面都是具体介绍这个发现的,所以围绕的中心是C。

2. It can be inferred from the passage that the "planetary scientists" would be most likely to agree with which of the following statements concerning the development of complex life forms on Earth?

A. It might have occurred earlier in Earth's history if cometary impacts had been less frequent than they were.

B. It could have occurred if Earth's orbit were 1 percent larger than it is but not if Earth's orbit were 5 percent smaller.

C. It probably follows a pattern common on other terrestrial planets that occupy planetary systems containing gas giants.

D. Its dependence on the effect that Jupiter's gravitational shield has on Earth was difficult to recognize prior to 1995.

E. It has been contingent on conditions elsewhere in Earth's solar system as well as on conditions on Earth itself.

答案:E

解析:题干问planetary scientists 最有可能同意哪个观点,而且是与the development of complex life forms on Earth有关,定位至第二段开头处开始阅读,运用排除法得出答案。

3. The author of the passage most likely mentions Mars' "oscillating tilt" primarily in order to

A. Provide evidence for a proposition about the potential effects of cometary impacts

B. Emphasize the absence from our solar system of "normal planets"

C. Contrast the rotational axis of Mars with that of Venus

D. Characterize the role of other planets in the solar system in earth's development

E. Emphasize the importance of the Moon to the development of life on Earth

答案:E

精选详细解析请点击查看

除了长阅读机经,更有逻辑机经精彩内容 点击查看

GRE机经为小站GRE频道独家原创gre.zhan.com,转载请以超链接形式标注本文出处,并附上此申明,否则将追究法律责任。

特别申明:本文来自于小站教育【GRE资料】专栏,转载请以超链接形式标注本文出处,并附上此申明,否则将追究法律责任。
大家都在学

看完这篇文章有何感觉?已经有2人表态,100%的人喜欢

相关文章

10大不容错过的GRE热门备考资料 告别题海战术 GRE阅读题源大公开-全美精选报刊杂志免费下... 备考GRE 热门资料下载排行榜 最新GRE模考软件大点评 使用注意事项全汇总 2017GRE阅读备考 解题技巧助你冲刺高分 【7月新GRE机经】考前小范围精准预测7月8日GRE考试真... 为什么你的分数和模考成绩差距很大?GRE模考软件用错了后果... 4月14日/22日GRE考后阅读真题分享 难题考点一网打尽

你可能会喜欢

2018年GRE考试入门基础
2018年GRE考试入门基础
GRE

100% 的用户喜欢

4月全新GRE填空等价机经
4月全新GRE填空等价机经
GRE

100% 的用户喜欢

GRE成绩换算LSAT新工具
GRE成绩换算LSAT新工具
GRE

100% 的用户喜欢

GRE驳论高分写法套路实例
GRE驳论高分写法套路实例
GRE

100% 的用户喜欢

19年美国工科GRE数学分数
19年美国工科GRE数学分数
GRE

100% 的用户喜欢